Θεραπεία των κιρσών στο σπίτι σε έναν μήνα; Τώρα είναι εφικτή! Skip to main content

Θεραπεία των κιρσών στο σπίτι σε έναν μήνα; Τώρα είναι εφικτή!

Η αγγειολόγος, αγγειοχειρουργός Στέφανος Αγαθοκλής, μια από τις μεγαλύτερους ειδικούς στα ζητήματα φλεβολογίας, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή 'Ο γιατρός σας' στον τηλεοπτικό σταθμό 'τηλε'.
'Ο ΓΙΑΤΡΌΣ ΣΑΣ' ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΛΕ, 06.02.2017

Σύμφωνα με στατιστικές, μία στις τρεις γυναίκες άνω των 40 υποφέρει από κιρσούς. Αυτό το ποσοστό αυξάνεται συνεχώς.
Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την τάση. Σήμερα η Στέφανος Αγαθοκλής, αγγειολόγος και αγγειοχειρουργός μιλάει στην εκπομπή για το πρόβλημα.

Γεια σου Στέφανος.

Γεια σου Αντώνη.

Πες μου Στέφανος, ποια είναι τα κύρια αίτια για την εμφάνιση των κιρσών; Κάποιοι λένε ότι είνι τα γονίδια, άλλοι τα ψηλά τακούνια, το υπερβολικό βάρος κλπ.

Όσα ανέφερες δεν αποτελούν αιτίες για την εμφάνιση κιρσών αλλά θα έλεγα παράγοντες κινδύνου. Μπορείτε να δείτε τώρα να εμφανίζονται στην οθόνη κατά φθίνουσα σειρά, από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό.
Ο κυριότερος λόγος για την εμφάνιση των κιρσών είναι η κακή λειτυργία των φλεβικών βαλβίδων, πχ. τα αγγεία μέσα στα οποία το αίμα μετακινείται από κάτω προς τα πάνω.

Ενάντια στη βαρύτητα;

Ακριβώς. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε. Πρόκειται για μια εκπληκτική διαδικασία. Οι φλέβες παίρνουν 'άχρηστο' υλικό από το δέρμα και τους μύες και το μεταφέρουν στις λεγόμενες συνδετικές φλέβες. Ονομάζονται έτσι γιατί ουσιαστικά συνδέουν τις επιφανειακές φλέβες με εκείνες που βρίσκονται πιο βαθιά στο σώμα. Σε αυτές τις συνδετικές φλέβες υπάρχουν βαλβίδες που παίρνουν το αίμα από τις επιφανεικές φλέβες και δεν επιτρέπουν να επιστρέψει. εάν δείτε στην οθόνη, θα καταλάβετε πως λειτουργούν αυτές οι βαλβίδες.

Αυτό σημαίνει ότι το αίμα προωθείται προς τα πάνω από τις βαλβίδες;

Η καρδιά και οι συσπάσεις των μυών είναι εκείνα που σπρώχνουν το αίμα προς τα πάνω. Και οι δύο παράγοντες λειτουργούν με 'παλμό'. Οι βαλβίδες δεν επιτρέπουν στο αίμα να κατέβει λόγω της βαρύτητας, όταν η καρδιά λαμβάνει αίμα, δεν το διώχνει.

Όταν όμως οι βαλβίδες αρχίζουν να μην λειτουργούν σωστά...

Υπό ορισμένους παράγοντες και συνθήκες, οι βαλβίδες στις φλέβες ατροφούν. Οι βαλβίδες που υπολειτουργούν λοιπόν προκαλούν δυσλειτουργία στην όλη διαδικασία ροής του αίματος. Το αίμα αρχίζει να μένει ακίνητο στις φλέβες, προκαλώντας πίεση και 'τράβηγμα' σε αυτές. Έτσι οι φλέβες γίνονται μεγαλύτερες σε διάμετρο, οι βαλβίδες δεν είναι έτσι σε θέση να καλύψουν όλο το κενό που έχει δημιουργηθεί και έτσι έχουμε αντίθετη ροή του αίματος.
Η αντίστροφη ροή του αίματος γίνεται πιο ισχυρή και το αίμα φτάνει πίσω στις επιφανειακές φλέβες σε τέτοια ποσότητα που τασ τοιχώματά τους δεν μπορούν να το συγκρατήσουν, με αποτέλεσμα οι φλέβες να συστρέφονται και να μεγαλώνουν σαν μπαλόνια, επιδυνώνοντας την κατάσταση. Μπορείτε να το δείτε καθαρά στην οθόνη.

Στην αρχή οι φλέβες αρχίζουν να διογκώνονται.

Στη συνέχεια χάνουν την αντοχή τους και αρχίζουν να συστρέφονται. Οι κιρσοί αρχίζουν να εμφανίζονται και οι φλέβες να γίνονται ορατές μέσα από το δέρμα.

Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι αντιμετώπισης των κιρσών. Περιλαμβάνουν θεραπείες με φάρμακα, χειρουργείο, λέιζερ, ελαστική συμπίεση, σκληροθεραπεία.
Ωστόσο η φαρμακοθεραπεία και η σκληροθεραπεία (ενέσεις με ένα ειδικό διάλυμα) έχουν πολύ μικρή αποτελεσματικότητα και αρνητικές επιπτώσεις στο ήπαρ. Η χειρουργική μέθοδος και το λέιζερ προκαλούν τραύματα. Πέραν τούτου, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό να επανεμφανιστεί το πρόβλημα μετά από 3-4 χρόνια, δηλαδή να ξαναεμφανιστούν οι κιρσοί.

Όσον αφορά την ελαστική συμπίεση, δεν είναι αποτελεσματική και επιπλέον χρειάζεται να φροά κανείς πολύ σφιχτά εσώρουχα που συμπιέζουν τα πόδια όλη την ώρα.

Υπάρχει επίσης και μια κρέμα που παρασκευάστηκε, η 'Varikosette''Varikosette';

Η συγκεκριμένη κρέμα παρασκευάστηκε από την Αμερικανική φαρμακευτική κοινότητα μετά από υποδείξεις του Αμερικανικού Φλεβικό Φόρουμ (AVF)

Όσον αφορά εμάς, γιατροί από το Κέντρο Φλεβολογίας συμμετείχαμε στην πιστοποίηση του προϊόντος. Ποια ήταν τα αποτελέσματα;

Για έναν μήνα πραγματοποιήσαμε πειράματα με την κρέμα Varikosette χρησιμοποιόντας καθιερωμένες τεχνικές. Δημιουργήσαμε μια ομάδα 50 ατόμων με κιρσούς στα στάδια Ι. ΙΙ και ΙΙΙ. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το άτομα στα στάδια Ι και ΙΙ ανάρωσαν πλήρως από την πάθηση. Όσον αφορά τα άτομα στο στάδιο ΙΙΙ, η θεραπεία είχε πλήρη ίαση στο 27% των περιπτώσεων, ενώ οι υπόλοιποι έδειξαν σημαντική βελτίωση - η πάθηση υποχώρησε στο στάδιο Ι.

Απ' ότι γνωρίζω, πριν από αυτή την εξέλιξη, το τρίτο στάδιο αντιμετωπιζόνταν αποκλειστικά και μόνο χειρουργικά.

Είναι αλήθεια! Ορίστε τα αποτελέσματα ορισμένων από τους ασθενείς:

Ο ασθενής αυτός βρισκόταν στο πρώτο στάδιο των κιρσών. Όπως μπορείτε να δείτε, η πάθηση εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνος.

Αυτό ήταν ένα τυπικό δεύτερο στάδιο κιρσών. Και πάλι 100% αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το τρίτο στάδιο κιρσών. Κι εδώ μιλάμε ουσιαστικά για πλήρη ίαση.

Ωστόσο έχουμε και κάποιους διάσημους ανάμεσα στους ασθενείς! Σήμερα συμφώνησαν να έρθουν στο στούντιο. Συναντήστε το τραγουδίστρια Έλενα

Γεια σας Έλενα! Πώς σας φάνηκε η θεραπείς με αυτή τη μοναδική κρέμα, την 'Varikosette';

Θαυμάσια! Έχουν περάσει 2 μήνες και δεν φοβάμαι πλέον να δείξω τα πόδια μου, ακόμη και για τα πρωτοσέλιδα των περιοδικών!
Είναι κρίμα που δεν είχαμε μάθει τόσο καιρό για την κρέμα, ωστόσο τελευταία στην Ελλάδα όλο και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί το προϊόν.

Δώσατε την άδειά σας να καταγραφούν και να προβληθούν κάποια στάδια από την θεραπεία σας. Θα τα δείξουμε με χαρά στους τηλεθεατές μας και η Στέφανος θα μας πει τι βλέπουμε.

Αυτό είναι το πόδι της Έλενα σε υπέρυθρη αποτύπωση. Τα κόκκινα σημεία είναι φλέβες που έχουν υποστεί ζημιά από τους κιρσούς. Σε αυτά τα σημεία υπάρχει συσσώρευση αίματος, συνεπώς αυτές οι περιοχές είναι πολύ εμφανείς.

Αυτό είναι το ίδιο μέρος του ποδιού σε φυσιολογική κατάσταση.

Η πιστοποιημένη κρέμα 'Varikosette'.

χρησιμοποιήθηκε ως μέσο θεραπείας. Μπορείτε να δείτε καθαρά στην οθόνη ότι δεν υπάρχει συσσώρευση αίματος στις φλέβες. Έχουν περάσει 30 λεπτά μόνο από την εφαρμογή της κρέμας.

Τι προκαλεί το θεραπευτικό αυτό αποτέλεσμα της κρέμας;

Θα ήθελα πρώτα να σημειώσω ότι η κρέμα 'Varikosette' έχει ως βάση της μόνο φυσικά συστατικά. γι' αυτό τον λόγο δεν έχει αντενδείξεις. το θεραπευτικό της αποτέλεσμα βασίζεται στο γεγονός ότι οι χρήσιμες ουσίες που εισάγονται στο σώμα, μέσω του δέρματος, βρίσκουν τον δρόμο έως τα αγγεία και τις βαλβίδες μέσω του αίματος, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και βελτιώνοντας τη ροή.

Πόσος καιρός χρειάζεται για να απαλαγεί κάπιος από τους κιρδούς με τη συγκεκριμλένη κρέμα;

Θα χρειαστεί μία εβδομάδα για τη θεραπεία του πρώτου σταδίου και περίπου ένας μήνας για το δεύτερο. Η θεραπεία πολύ πιο προχωρημένων περιπτώσεων μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

Και η τελευταία ερώτηση Στέφανος. Που μπορεί κανείς να βρει και να αγοράσει την κρέμα 'Varikosette';

Η κρέμα αναζωογόνησης 'Varikosette' διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση στην Ελλάδα και μπορεί κανείς να την προμηθευτεί με ασφάλεια στην ιστοσελίδα του επίσημου προμηθευτή.

Ευχαριστούμε πολύ τους καλεσμένους μας! Εδώ ολοκληρώνεται η εκπομπή σήμερα, θα τα πούμε την επόμενη φορά πιο υγιείς!
Σχόλια
Αλεξάνδρα Σαρακάκη 06.02.2017
Έχει πάντα ενδιαφέρον να παρακολουθείς τη συγκεκριμένη εκπομπή. Όταν με ενδιαφέρει κάτι, αμέσως κάνω την θεωρία πράξη. Πάντα με βοηθούσε αυτό. Αυτή τη φορά όταν έμαθα για την 'Varikosette', την παράγγειλα αμέσως. Σε ένα μήνα απλά δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τα πόδια μου! Κοντολογής, οι κιρσοί εξαφανίστηκαν άμεσα.
Μαριάννα Στεφάνου 06.02.2017
Γεια. Το πρόγραμμα πραγματικά είναι πολύ ενθαρυντικό! Έχουν κιρσούς και στα δύο μου πόδια, όμως το δεξί είναι σε χειρότερη κατάσταση: έχω έντονους πόνους από τους γοφούς έως τα γόνατα και κουράζομαι πολύ πιο εύκολα. Δεν έχω πάει ακόμη στον γιατρό. Θα ήθελα να δοκιμάσω να θεραπεύσω το πρόβλημα μόνη μου. Θα σας γράψω για την πρόοδό μου αργότερα.
Αναστασία Ζανάκη 06.02.2017
Σας ευχαριστώ. έλαβα σήμερα το πακέτο στο ταχυδρομείο και όλα είναι εντάξει. Άρχισα να το χρησιμοποιώ. Αναμένω τα αποτελέσματα σε 5 μέρες)))
Αιμιλία Τσανακίδη 06.02.2017
Εάν θέλετε το φλεβικό σας σύστημα στα πόδια να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να φοράτε παπούτσια με χαμηλό τακούνι! Η κύρια αιτία για τους κιρσούς είναι οι γόβες στιλέτο! Πολύς κόσμος σε Ευρώπη και Αμερική φορά επίπεδα παπούτσια και έτσι δεν έχει πρόβλημα!!!! Κι εσείς τι κάνετε; Όσο ψηλότερο είναι τό τακούνι τόσο καλύτερα και μετά θέλετε να θεραπεύσετε τους κιρσούς για να φορέσετε μίνι φούστα.
Άννα 06.02.2017
Μπορώ να φορέσω μίνι φούστα, μπορεί να μα ζηλεύετε... Όμως δεν θεωρώ ότι φταίνε τα ψηλά τακούνια, όλες οι πληροφορίες υπάρχουν γραμμένες στο πρόγραμμα
Κατερίνα Σιαλμά 06.02.2017
Ο φλεβολόγος μου προτείνει την κρέμα:)
Σταματίνα Λουκά 06.02.2017
Γεια σας! Παράγγειλα μόλις και αναμένω με ενθοσιασμό το πακέτο μου :)
Άννα Μακρή 06.02.2017
Τέλειο) Αγόρασα την κρέμα και ήδη την χρησιμοποιώ. Θα σας γράψω αποτελέσματα σε λίγες μέρες.
Προγίπισσα Λένα 06.02.2017
Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παλιό και η κρέμα είναι πολύ δημοφιλής εδώ και καιρό. Η μητέρα μου θεράπευσε το πρόβλημα που είχε με κιρσούς πριν από 2 χρόνια.
Έλενα Αδανουράκη 06.02.2017
Στις ΗΠΑ όπου ζω και ερργάζομαι χρησιμοποιούν την κρέμα Varikosette εδώ και 5 χρόνια! Τα κορίτσια στο γραφείο μοιάζουν με σταρ του Χόλιγουντ :)))
Νίκη Τάτση 06.02.2017
Γεια! Χρησιμοποιώ την κρέμα εδώ και 3 μέρες... απλά έχω χάσει τα λόγια μου! Ευχαριστώ, ήδη αισθάνομαι μεγάλη βελτίωση στα πόδια.
Βιολέτα 06.02.2017
Πέρασαν μόνο 4 μέρες και έχω θετικά αποτελέσματα! Το πρήξιμο υποχώρησε και τα πόδια μου είναι πιο όμορφα! Είμαι πολύ ικανοποιημένη!
Ζωή Δρακοπούλου 07.02.2017
Την αγόρασα και μου άρεσε! Με βοήθησε μέσα σε μια βδομάδα. Πραγματικά δεν το περίμενα... Για τόσα λίγα χρήματα είναι πραγματικό δώρο!
Τζένη Κατσαρέλη 07.02.2017
Γνωρίζω κι εγώ τη συγκεκριμένη μέθοδο. Αγόρασα την κρέμα στο εξωτερικό πριν από πολύ καιρό. Ξεπέρασα το πρόβλημα που είχα με τους κιρσούς, έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχει επιστρέψει. Είανι σούπερ) Σας την προτείνω!
Σοφία Λαυρεντιάδη 07.02.2017
Ο σύζυγός μου χάρηκε πάρα πολύ, μου είπε ότι θα πρέπει να λάβω μέρος στον διαγωνισμό 'Μις Όμορφα Πόδια' :DDD
Παιδικό Όνειρο 07.02.2017
Η κρέμα Varikosette πραγματικά έχει αποτέλεσμα. Την παράγγειλα από την ίδια ιστοσελίδα χωρίς να προπληρώσω. Το πακέτο έφτασε σε 6 μέρες. Οι κιρσοί εξαφανίστηκαν σε 1 εβδομάδα και δεν επανήλθαν.
Εύα Λαζαρίδη 07.02.2017
Μπορείτε να συγχαρείτε κι εμένα, γιατί σε μία εβδομάδα απαλλάχθηκα από τους κιρσούς! Έχω πάθει σοκ)))
Γλυκιά Αλεξία 07.02.2017
Τα πόδια μου έπαψαν να με πονούν και έγιναν όμορφα))))) Τέλεια! Προτείνω τη κρέμα σε όλες τις γυναίκες!
Ιουλία 07.02.2017
γνωρίζω κι εγώ σχετικά με την Varikosette. Η θεία μου επιτέλους σταμάτησε να παραπονιέται για τους πόνους στα πόδια))))
Καίτη Κουσίδη 07.02.2017
Γεια, η κρέμα είναι σούπερ. Στην περίπτωσή μου το πρόβλημα εξαφανίστηκε σε 1 εβδομάδα.
Ελίζα Σταυροπούλου 07.02.2017
Πολύ καλό, τα πόδια μου είναι όμορφα και υγιή!!!Το πακέτο έφτασε στα χέρια σου σε 4 μέρες.
Μπάμπης Πατρινός 08.02.2017
Γεια σας κορίτσια. Η γυναίκα μου αγόρασε την κρέμα και τα πόδια της κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν! Είμαστε και οι δύο πολύ ικανοποιημένοι!))) Προτείνεται!
Μαριλένα Μακροδημήτρη 08.02.2017
Δεν είναι κάτι νέο, όλοι γνωρίζουν την Varikosette. Όσοι πάλι δεν την γνωρίζουν μάλλον δεν έχουν ενδιαφέρον να θεραπεύσουν αυτή την ασχήμια.
Βίκυ Μούτση 08.02.2017
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Μπράβο! Θα παραγγείλω κι εγώ.
Ναταλία Τσαβδαρίδη 08.02.2017
Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι! Τώρα όλες στη δουλειά θα πρασινίσουν από τη ζήλια τους χαχα
Χαρούλα Κοσμά 08.02.2017
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική χρησιμοποιούν την κρέμα εδώ και καιρό. Μάλιστα πολύ επιτυχημένα. Φυσικά εμείς πάντα τελευταίοι τα ανακαλύπτουμε όλα...

Comments