Psoriasis. Hoe komt u van deze dodelijke auto-immuunziekte af? Interview met een toonaangevende Nederlandse dermatoloog! Skip to main content

Psoriasis. Hoe komt u van deze dodelijke auto-immuunziekte af? Interview met een toonaangevende Nederlandse dermatoloog!

Van de redactie: Dat psoriasis een van de meest voorkomende huidaandoeningen is, wordt door statistieken en epidemiologische onderzoeken bevestigd. Ongeveer 250 miljoen mensen wereldwijd lijden aan psoriasis. In ons land ligt dit cijfer op ongeveer 1 miljoen mensen. Psoriasis is een ernstige en levensbedreigende auto-immuunziekte. We bespraken de situatie van de behandeling van deze ziekte in Nederland en wat patiГ«nten kunnen verwachten metMartin de Rijk Algemeen directeur van het bestuur van de stichting voor huidklinieken en gecertificeerd dermatoloog.

Hallo, Martin. De eerste vraag die ik zou willen stellen, is of psoriasis zo gevaarlijk is als er wordt gezegd dat het is?

Weet u, ik heb een betoog geschreven dat ik "Psoriasis, het gevecht" heb genoemd, dus ik kan urenlang over het gevaar van de ziekte praten. Maar ik zal het kort houden. Op dit moment is psoriasis echt één van de gevaarlijkste huidziektes. Behalve het ontsierende, fysieke uiterlijk dat iemands leven heel oncomfortabel maakt, veroorzaakt het ook diverse complicaties. Dat gezegd hebbende, de ziekte heeft een verminderde levensverwachting van 20%-30%. Het betekent dat mensen die lijden aan psoriasis gemiddeld 15-20 jaar korter leven.
Psoriasis gaat bijna altijd gepaard met aanverwante ziektes. Dit noemt men comorbide pathologie. Mensen met psoriasis hebben 2 - 3 keer meer kans op het ontwikkelen van atherosclerotische hart-en vaatziekten, een beroerte, primaire hypertensie, dyslipidemia, diabetes of de ziekte van Crohn.
Om u een beter idee te geven van waar ik het over heb, hier zijn enkele foto's die zijn genomen door artsen van onze stichting:
Blijvende vervorming van de gewrichten in de hand van een 26-jarige vrouw (symptoom van psoriasis-geïnduceerde artritis):
De hand van een 35-jarige man die is getroffen door een samengestelde psoriatische erythrodermie:
27-jarige man die te laat bij ons kwam (hij is overleden):

Wat wordt er in Nederland gedaan om patiënten te helpen die lijden aan psoriasis?

Om eerlijk te zijn, er is een gebrek aan coördinatie en het merendeel van de werkzaamheden die gericht zijn op verbetering van de behandeling van psoriasis, wordt gedaan door een paar artsen die werkzaam zijn in centra voor medisch onderzoek. De meeste ziekenhuizen beschikken niet over een onderzoeksprogramma en behandelen psoriasis op de conventionele manier, die vaak niet effectief is.
De stichting voor huidklinieken, en ik persoonlijk, doen absoluut ons best om dat te veranderen en onze patiënten te helpen. Ondanks onze beperkte middelen doen we veel moeite om de situatie ten aanzien van de behandeling van de ziekte landelijk te verbeteren. We hebben onlangs een overeenkomst getekend om aan een internationaal project deel te nemen. Dit helpt ons om toegang te krijgen tot de nieuwste medicatie die onder de vlag van het project wordt ontwikkeld. Het is op dit moment het enige echt effectieve middel voor de behandeling van psoriasis.
De stichting voor huidklinieken, en ik persoonlijk, doen absoluut ons best om dat te veranderen en onze patiënten te helpen. Ondanks onze beperkte middelen, doen we veel moeite om de situatie ten aanzien van de behandeling van de ziekte landelijk te verbeteren. We hebben onlangs een overeenkomst getekend om deel te nemen aan het internationale project Anti-Psoriasis. Dit helpt ons om toegang te krijgen tot de nieuwste medicatie die onder de vlag van het project wordt ontwikkeld.
Psorilax, de crème tegen psoriasis het is op dit moment het enige echt effectieve middel voor de behandeling van psoriasis.

Heeft het relevante tests ondergaan? Hoe bewijst het de effectiviteit van het middel?

Psorilax helpt in 93% van de gevallen om de uiterlijke verschijning van psoriasis volledig te laten verdwijnen en de huid te herstellen. Bovendien wordt het immuunsysteem nieuw leven ingeblazen door de oorzaak van de ziekte nagenoeg te vernietigen. Dit betekent dat de crème ervoor kan zorgen dat uw huid er normaal uitziet, de oorzaak van de ziekte verdwijnt en terugval wordt voorkomen.
Dit is momenteel het meest effectieve middel tegen psoriasis dat op de wereldmarkt beschikbaar is. Het enige mogelijke alternatief is een uitvoerige behandelkuur die door gespecialiseerde particuliere ziekenhuizen wordt aangeboden. Echter, hoge prijzen maken een dergelijke behandeling onbetaalbaar voor de meeste mensen. Psorilax is 40 - 50 keer goedkoper en de werkzaamheid is minstens net zo goed.

Ik denk dat veel van onze lezers graag willen weten waar ze dit product kunnen kopen.

Op dit moment is het middel zeer gewild, als gevolg van zijn werkzaamheid. Voorheen was het niet beschikbaar op de binnenlandse markt, omdat het volledig was gereserveerd voor de landen die betrokken waren bij het Anti-Psoriasis project. Doordat wij aan het project deelnemen, is het mogelijk om in Nederlandde levering te starten van Psorilaxcrème.
Iedereen kan het nu bestellen en de crème kopen voor persoonlijk gebruik. Het wordt per post of via een koeriersdienst geleverd (betaling bij ontvangst). U heeft geen extra hulpmiddelen nodig voor het gebruik van de crème. Iedereen kan het middel gebruiken.

Martin, hartelijk dank voor het interview. Wilt u nog iets anders tegen onze lezers zeggen voordat we afscheid nemen?

Ik wil zeggen dat iedereen goed voor zijn of haar gezondheid moet zorgen. Psoriasis is een zeer gevaarlijke ziekte. Het is dus zeer belangrijk om met de behandeling te beginnen voordat het te laat is. Stelt u zich eens voor, U KUNT PSORIASIS HIER EN NU BEHANDELEN! Zou het niet vervelend zijn om die kans mis te lopen?
P.S.: Dokter Martin heeft een speciale aanbieding voor bezoekers van onze website, wat betekent dat u Psorilax met 50% korting kunt bestellen!
Het interview werd gedaan door Simon Patroon.
Reacties:
Ria de Ree - 20.05.2017
Ik heb deze crème besteld. Na het 4 weken te hebben gebruikt, voel ik me super gezond! Ondanks dat ik 5 jaar lang psoriasis had.
Sjaak - 20.05.2017
Heel hartelijk bedankt! Er is geen dermatoloog in ons plaatselijke ziekenhuis. Wat mijn huisarts betreft, die is helemaal niet behulpzaam. Toen vond ik dit middel en heb het besteld. Het is heel goedkoop en ongelooflijk effectief! Nogmaals bedankt!
Rina - 21.05.2017
Ik bracht regelmatig een bezoek aan mijn dermatoloog. Maar hij kon me helemaal niet helpen. Mijn huid werd steeds erger en mijn gewrichten begonnen pijn te doen. Een vriend van mij vertelde me over Psorilax. Om eerlijk te zijn, vertrouwde ik niet wat ze me vertelde. Ondanks dat bestelde ik het. Na de crème een maand te hebben gebruikt, had ik geen gewrichtspijn meer. Dit is de zevende week dat ik de crème gebruik en mijn huid wordt iedere keer mooier. Ik denk dat er in een paar weken geen teken van de ziekte meer is! :)
Daniëlla - 21.05.2017
Bedankt voor uw reactie. Ook ik bestelde deze crème Hopelijk helpt het.
Anouk - 21.05.2017
Ik bestelde de crème ook. Men beloofde dat ik de bestelling in een week zou ontvangen (Ik woon in Lutjebroek). Dus nu wacht ik daar op.
Niels - 21.05.2017
Ik wil mijn dank betuigen aan degenen die deze crème beschikbaar hebben gesteld voor bestelling in Nederland. Ik denk dat ik alles voor de behandeling van psoriasis geprobeerd heb. Alleen deze crème tegen psoriasis heeft me echt geholpen! Hartelijk bedankt!
Anika Twijg - 21.05.2017
Ik heb Psorilax laatst op tv gezien. Ze zeiden dat het 's werelds beste middel tegen psoriasis eindelijk beschikbaar zou komen.
Sylvia - 21.05.2017
Ik ben het eens met alles wat hiervoor is gezegd. Het enige middel dat echt helpt! Voordat ik het begon te gebruiken, heeft mijn dermatoloog me enkel zalfjes voorgeschreven die de dingen alleen erger maakten. heeft me echt geholpen! Ik ben het eens met alles wat hiervoor is gezegd. Het enige middel dat echt helpt! Voordat ik het begon te gebruiken, heeft mijn dermatoloog me enkel zalfjes voorgeschreven die de dingen alleen erger maakten. Deze crème heeft me echt geholpen!
Rianne - 22.05.2017
De aanbieding is geweldig! Ik had ook last van psoriasis, dus ik bestelde de crème. Ik hoop dat het me zal helpen )
Pluk - 22.05.2017
Is het geen oplichting? Waarom wordt het alleen online verkocht?
Saar Sterk - 22.05.2017
Heleen, ik weet niet zeker of je het interview eigenlijk wel hebt gelezen. Het wordt online verkocht omdat apotheken het anders voor hele rare prijzen zouden verkopen. Bovendien is er een optie om te betalen bij ontvangst, wat betekent dat je kunt zien wat je koopt en het kunt controleren, voordat je daadwerkelijk betaalt. Overigens wordt alles tegenwoordig online verkocht, van kleding tot witgoed en meubilair.
Pluk - 22.05.2017
Ik heb de 'betalen bij ontvangst' optie niet gezien op de website. Als het waar is, dan is er niets om bang voor te zijn ) 'm Ik ga het nu bestellen.
Heleen - 22.05.2017
Dank voor dit interessante interview!
Sinthia - 22.05.2017
Ik sluit me aan bij de aanbevelingen. De laatste keer dat ik me zo goed voelde, was drie jaar geleden! U kunt zich niet voorstellen hoe gelukkig ik ben, om niet meer bang te zijn om mijn gezicht te laten zien :)
Trudy - 23.05.2017
Ik heb het voor mijn man besteld, omdat hij voor het derde opeenvolgende jaar aan psoriasis leed. Het resultaat was al na een week zichtbaar. Hij straalt nu van geluk. Het is zo contrasterend met het permanent sombere gezicht dat hij altijd had.
Petra Raven - 23.05.2017
Bedankt voor de tip! Openbare ziekenhuizen zijn overvol en ineffidiënt, en particuliere klinieken zijn te duur. Ik verheug me op de crème!
Victor - 23.05.2017
Ik las al jullie opmerkingen en realiseerde me dat ik het wel moest bestellen!

Comments