Si qafe osteoporozën dhe dhimbje të përbashkët, thotë Mjeku Dikul Valentin Skip to main content

Si qafe osteoporozën dhe dhimbje të përbashkët, thotë Mjeku Dikul Valentin

Dikul Valentin 
Doktori i shkencave mjekësore, profesori. Themeluesi i kinesitherapy moderne – një metode alternative (e neurologjisë dhe ortopedisë) e trajtimit te sëmundjeve kronike dhe lëndimeve te sistemit muskuloskeletal, ne te cilët pikat referimit nuk mbështetet mbi ilaçet bimore ose mbajtjen e korseve, por mbi rezervat e brendshme te trupit dhe kuptimin e trupit nga vete pacienti. 
Praktika mjekësore: me shume se 30 vjet.
«Mos harroni te vërteten e thjeshte dhe mos dëgjoni askënd: ju mund te shëroni nyjet për gjithmonë, madje edhe ne moshën e madhe»
Ky doktori tha qe do te shëroje osteohodrozin 18-vjecare për disa muaj. Qe plotësisht do te shëroje gjyshen e vjetër me artritin e nisur për 78 ditësh. Dhe dhembjet ne nyje, thotë ai, me trajtimin e drejte do te kalojnë për 4 dite! Dhe me 48 vjet eksperiencë ne aktivitetit ai konfirmon çdo aplikim me praktike. Ne ram dakord qe profesori I njohur Dikul Valentin do te jap një interviste.
— Përshëndetje, Valentin. Mund na tregoni nëse deklarata është e vërtetë se sëmundjet e nyjeve dhe osteohondros – janë “shoqëruese” te detyrueshme te moshës se rritur?
— Përshëndetje, Mirjeta! Sigurisht, kjo nuk është e vërtetë Shoqërueset e detyrueshme te moshës se rritur janë besimi i tepërt ne mjeket, qe ju trajtojnë për 10 vjet, por ende nuk ju shërojnë. Dhe ne fakt, nyjet, hondrozet dhe te gjithë skeletet mrekullisht përshtateshin për trajtim ne çdo moshe. Kjo nuk është një mrekulli, por thjeshte shkenca e zakonshme.
Dhe ne qofte se ju e dini një sekret dhe te shtoni pak disipline – është e mundur te shëroheni dhe ne kushtet e shtëpisë dhe shume shpejte, gjë qe e bëjnë mijëra nga pacientët e mi
— Dhe cili është sekreti?
— Sekreti – ne kuptimin pse ju keni dhimbje. Ne përgjithësi ne enciklopedi numërohen deri ne 147 shkaqe te mundshme te zhvillimit te osteohondrozit dhe artrozës, por pasoja gjithmonë është një – nyje, rruaza dhe kërcet humbasin elasticitetin e tyre, si pasoje – dhimbje. Ato prishen nga qarkullimi I dobët I gjakut.
Ky është sekreti – duke rivendosur qarkullimin e gjakut, ne e shërojmë atë!
— Po, por besohet qe te rivendosesh qarkullimin e gjakut pas 45 vjetëve është pothuajse e pamundur?
— Kjo është absurditet! E nxora vetveten nga karroca invalide pas një dëmtim, dhe kjo është me e tmerrshme se 45 vjet.
— A ju tërhiqni tjerët nga karroca invalide?
— Dhe vazhdimisht. Por shumica e pacienteve te mi janë njerëz te zakonshme mbi 40 vjeç, ne te cilët sëmundja u shfaqe «me moshën». Ata vijnë me problem shume te ngjashme: osteohondroz, artrozë, radikulit, shtrëngim i nervit. Këto sëmundje te bezdisin dhe te parandalojnë te jetosh.
Ata qajnë, kane dhimbje dhe është shume e vështire për te lëvizur me këmbe. Dhe duket qe janë njerëz te thjesht – jo sportiste dhe jo invalide. Dhe ankohen - "po çfarë është, pse unë?". Dhe unë përgjigjem: le te mos qajmë, por do te rivendosim rrjedhjen e gjakut.
— Dhe si te rivendosni qarkullimin e gjakut ne ketë moshe?
— Deri kohet e fundit kam trajtuar njerëzit me ndihmën e lëvizjes dhe me kompleksin e 96 ushtrimeve stërvitore. Metoda është shume efektive, por shume e vështirë dhe e gjate. 
Ata kane dhimbje, shume e vështirë, nuk kane kohe te mjaftueshme për te vizituar palestrën. Unë kisha besim, qe duhet te ekzistoj një mënyre me e lehte dhe moderne – dhe e gjeta atë.
— Sa interesant! Mund t’ju a tregoni lexuesve tanë?
— Unë do t’ju them. Qendra jone ishte e para ne Shqipëri qe ka marre aksesin e certifikuar për barnen nga osteokondrozi dhe dhimbja e njyeve. Unë e pranoj qe kur kam dëgjuar për here te pare për atë – unë vetëm qesha, sepse s’kisha besim për efektivitetin e saj. Por unë isha i habitur, kur kemi përfunduar testimin – 4 567 persona janë shëruar nga sëmundjet e tyre, kjo është mbi 94% e te gjithëve. 5,6% kane ndjerë përmirësime te rëndësishme, dhe vetëm 0,4% nuk e kane pare përmirësime.
— Dhe çfarë është ky preparat?
— Unë jam duke folur për krem dylli unik ««Hondrocream»». Ky preparat lejon qe ne afatin e shkurtet, vetëm për 4 dite te harroni për dhimbjen ne shpine dhe nyjet dhe do te shëroje edhe rastet me te vështira për disa muaj.
Ai prodhohet vetëm ne veri-perëndim te Shqipërisë dhe Ministria e Shqipërisë ka shpenzuar 1,3 milion dollarë për zhvillimin e formulës. Dhe ne, meqë ra fjala, kemi paguar pothuajse 200 mije dollarë për te drejtën për ta shitur ne territorin e Shqipërisë.
—Domethënë qe «Hondrocream» mund te blihen vetëm ne Shqipëri?
— Ne këtë moment po. Por pas pak do te jete ne dispozicion për te gjithë qytetaret e Evropës dhe Amerikës.
— Dhe si vepron ky krem mrekulli bërës?
— Këtu sak asnjë mrekulli, jo, thjesht shkenca e thate. Krem «Hondrocream» përbehet nga 32 komponent te fuqishëm te cilat janë ne kontakt me qelizat njerëzore te vjetra dhe te dobëta, duke i detyruar ato te punojnë 7 here me shpejte dhe qelizat gradualisht rinovojnë veten.
Edhe me një aplikim te kremit ne zonën e sëmurë, ju aktivizoni 930 000 qeliza, te cilat shërbejnë ne mënyrë te përshtatshme për qarkullimin e gjakut. Kështu zhvillohet trajtimi. Këtu me e rëndësishme është stabiliteti.
— Tinguj mbresëlënës. Vetëm na shpjegoni, çfarë do te thotë për njerëzit e zakonshëm me sëmundje?
— Kjo do te thotë, qe se mjekësia mesjetare shqiptare I përket te kaluarës dhe ju mund te shëroni sëmundjet ne kushtet e shtëpisë për një-dy muaj. Krem «Hondrocream», nuk ngrin, ai «rivendos» trupin ne nivelin qelizor normal. Ai eliminon shkakun e dhimbjeve dhe kthen nyjet dhe shtyllën kurrizore ne gjendjen fillestare, normale. Pacienti jo vetëm shpëton nga simptomat por edhe heq rrënjën e sëmundjes – qarkullimin e gjakut te njyeve te dobësuara nga qelizat e dëmtuara dhe te vjetra.
Ne ditën e pare kremi fillon rigjenerimin e sistemit te trupit. Dhe heq sindromat e dhimbjes, menjëherë, do e ndjeni. Brenda dy ose tre jave trajtimi do te jete i përfunduar dhe me e rëndësishmja – parandaloni rishfaqjen e dhimbjeve, duke përsëritur praktiken shpejte.
— Kremi «Hondrocream» ndihmon vetëm nga artroza dhe osteokondrozi?
Jo, unë po ju them: ai vepron ne nivelin qelizor, duke riaktivizuar qarkullimin e gjakut Ai shëron çdo sëmundje lidhur me nyjet dhe shtyllën kurrizore – artrozë dhe artrit, ishiaz, reumatizëm, radikulit dhe osteokondroz, zhvendosje e rruazave te shtyllës kurrizore. Përdredhjet, mbretjet, vrajet dhe eshtra te thyera – kremi është çuditërisht efektiv.
— Ky është një mjet shume interesant. Dhe, me te vërtet ai ju shëron pikërisht nga te gjitha këto sëmundje dhe jo vetëm, eliminon dhimbjen
Krem «Hondrocream» dhe heq dhimbjen (ne fazat fillestare te trajtimit) dhe eliminon sëmundjen plotësisht. Me kuptoni drejte – unë e dua aktivitetin fizik dhe sporti dhe nuk do e ndaloj te merrem me te, por për shumicën e pacienteve ky krem është një metode e trajtimit me e thjesht, efektive dhe e përballueshme.
— Unë mendoj qe shumica do e pyesnin: ku mund ta blejnë?
Ne dëshiruam te fillojmë shitjen e gjera ne farmaci, por nuk mund te biem dakord me farmacistet sepse kremi mund te dëmtoje biznesit e tyre. Njerëzit për vite te tera blejnë ilaçet e tyre dhe pacientet sa vijnë e shtohen dhe kjo situate është i përshtatshëm për ta.
Për ketë arsye ne i shesim vetëm ne website-in zyrtare.
Por këtu ka dhe një ane pozitive – ne i shesim pa ndërmjetës, qe na lejon te ofrojmë një çmim 5 here me te ulet se ai ne vendet te tjera.
Dorëzimi behet nëpërmjet postes, para ne dore, dhe për ta përdorur nuk ka nevoje për kontrollin e specialisteve – trajtim ne shtëpi. Megjithatë, mos I besoni fjalëve te mia. Provoni preparatet nga prodhues te tjerë. Por jam i bindur qe ju nuk do te gjeni asnjë gjë qe te afrohet «Hondrocream» me efektivitetin e tij.
— Valentin, faleminderit për intervistën! Ndoshta ju doni ti thoni diçka lexuesve tanë para sa te pershendetemi?
Po! Po, sigurisht. Une dua te terheq vemendjen e lexuesve se semundjet e shpines dhe te nyjeve «kurohen» dhe madje edhe dhimbjet periodike te dobëta – është një rast për te tërhequr vëmendjen për problemin. Mjeku nuk do te bindet me trajtimin.
Dhe mbani mend: sëmundjet qe lindin nga shkaku i dhimbjes ne shpine ose ne nyje jo vetëm sjellin dhimbje. Ata shkurtojnë jetën për 10-15 vjet.
— P.S.: Valentin urdhëroi personalisht te kaloj «Hondrocream» 50 klientëve te para me ulje! Shkoni te websit-i zyrtar dhe ndoshta ju do te jeni me fat qe te jeni brenda atij grupi
Ka bere intervistë Mirjeta Xhovani 
Foto nga faqet te hapura

,semundjet e kockave ,osteoporoza ,semundjet e eshtrave ,semundja e kockave ,semundjet e kockave te kembeve ,hernia diskale ,artriti reumatoid ,semundja e eshtrave ,dhimbja e kockave ,semundje te kockave ,cilat jane semundjet e kockave ,semundjet e kockave dhe muskujve ,semundjet e kockave dhe muskujve ,dhimbjet e kockave ,artriti reumatik ,traumat e kockave ,dhimbja e kembeve ,dhimbjet e shpines ,shtylla kurrizore ,dhimbja e shpines ,

Comments